Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Περίσσεψε η συγκίνηση…


Όμορφες και συνάμα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν χθες στην «Κιβωτό» των Ιωαννίνων, εκεί όπου σπουδαστές του «Θεσσαλικού ΙΕΚ – Γιάστος» σε συνεργασία με την «Ένωση Γαστρονομίας» μαγείρεψαν για τα παιδιά, μαζί με τα παιδιά!

Μάγειρες και Ζαχαροπλάστες, μικροί και μεγάλοι, έβαλαν τα δυνατά τους και δημιούργησαν φαγητά αλλά και γλυκά για τα μικρά παιδιά, η χαρά των οποίων δεν έλεγε να φύγει από τα αθώα προσωπάκια τους.

Η «Κιβωτός», το πρώτο παράρτημα της Κιβωτού στην επαρχία, έχει έδρα στην Πωγωνιανή, ένα χωριό της Ηπείρου, ακριβώς στα Ελληνοαλβανικά σύνορα που απαριθμεί 60 μόνιμους κατοίκους.

Ιδρύθηκε το 1998 από έναν εικοσιεξάχρονο ιερέα, τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά της Αθήνας και το 2013 δημιουργήθηκε το παράρτημα της Ηπείρου.

Εκεί έχουν βρει… καταφύγιο περισσότερα από 50 παιδιά, που δυστυχώς είδαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής από την τρυφερή τους ηλικία, αλλά και που εξοπλίστηκαν με θάρρος, δύναμη και κουράγιο για να αφήσουν πίσω τους κάθε τι στενάχωρο και να κάνουν μία νέα αρχή σε ασφαλές περιβάλλον.


Μοναδική εμπειρία που μας έδωσε περισσότερη χαρά απ’ ότι εισέπραξαν τα μικρά παιδιά.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου