Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Η ανοιξιάτικη γιορτή στο Πήλιο σε… video clip

Σπουδαστές και καθηγητές του «Θεσσαλικού ΙΕΚ» από τον Βόλο και τη Λάρισα, βρέθηκαν την Παρασκευή 22 Απριλίου στο Αγρόκτημα Καραϊσκου, στην Αγία Τριάδα της Πορταριάς και υποδέχτηκαν δεκάδες καλεσμένους από την ευρύτερη περιοχή του Πηλίου.

Μαγείρεψαν με παραδοσιακό τρόπο σε τσουκάλια με φωτιά από ξύλα, Τραχανά, Ζυμαρικά με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και αρωματικά Βότανα και άλλες λιχουδιές.

Έφτιαξαν λαχταριστούς λουκουμάδες με μέλι ανθέων Πηλίου αλλά και πραλίνα, ενώ οι σπουδάστριες του τμήματος Βρεφοκομίας παρουσίασαν παιχνίδια που έχουν χαθεί με το πέρασμα του χρόνου.


Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Στους «Μύλους Λούλη»


Σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες των Βαλκανίων βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σπουδαστές της σχολής, πραγματοποιώντας εκπαιδευτική επίσκεψη.

Συγκεκριμένα, σπουδαστές και σπουδάστριες του τμήματος «Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της αλευροβιομηχανίας «Μύλοι Λούλη» στη Σούρπη της Μαγνησίας.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλη τη διαδικασία της επεξεργασίας, από την παραλαβή των σιτηρών μέχρι και το τελευταίο στάδιο που περιλαμβάνει τον ποιοτικό έλεγχο και την αποθήκευση του προϊόντος.


Οι εκπαιδευτικές εκδρομές και οι επισκέψεις σε μεγάλες επιχειρήσεις αποτελούν προτεραιότητα για το «Θεσσαλικό ΙΕΚ», καθώς με αυτόν τον τρόπο οι σπουδαστές έρχονται σε επαφή με την «πραγματικότητα» μέσα στην οποία θα κληθούν να επιχειρήσουν.

Φωτογραφίες

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Το εστιατόριο σε real time… μέρος 2ο (video)

Παρακολουθήστε το δεύτερο βίντεο από το πολύ επιτυχημένο πρότζεκτ που ανέλαβαν οι σπουδαστές των τμημάτων «Μαγειρικής – chef» και «Τουριστικών επιχειρήσεων, υποδοχής και φιλοξενίας», στα πλαίσια της πρακτικής εφαρμογής των ειδικοτήτων τους.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ περιελάμβανε την προετοιμασία ενός τραπεζιού 4 ατόμων (εδώ είναι το δεύτερο γκρουπ), την υποδοχή και τη φιλοξενία των «πελατών», σε εστιατόριο που στήθηκε σε υπαίθριο χώρο της σχολής στη Λάρισα.

Οι μάγειρες ήταν επιφορτισμένοι με την παρασκευή ενός ολοκληρωμένου μενού που περιελάμβανε σούπα, ζεστό ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο και γλυκό, το οποίο και δημιούργησαν σε συγκεκριμένο χρόνο από τη λήψη της παραγγελίας.

Οι σπουδαστές του τμήματος τουρισμού, αναλαμβάνοντας ο καθένας από έναν ρόλο, (Maitre, Sommelier, Σερβιτόρος Α’, Σερβιτόρος Β’ κ.α.) υποδέχθηκαν και εξυπηρέτησαν τους «πελάτες», σερβίροντας τους τα εδέσματα χρησιμοποιώντας, για εκπαιδευτικούς λόγους, διαφορετικούς τρόπους σερβιρίσματος (Αγγλικό και Γαλλικό).



Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Η «Βίβλος» της κομμωτικής στο Θεσσαλικό ΙΕΚ

Συνεχίζοντας τις εκπαιδευτικές συνεργασίες εκτός Ελλάδας, το «Θεσσαλικό ΙΕΚ» έχει υιοθετήσει ως εγχειρίδιο για τα τμήματα της Κομμωτικής το βιβλίο που θεωρείται η παγκόσμια «βίβλος» των κομμωτών, το «FUTURE FOUNDATION» του οίκου TONI&GUY.

Σε μια προσπάθεια να διευρύνει τους ορίζοντες των σπουδαστών του, το «Θεσσαλικό ΙΕΚ» χρησιμοποιεί σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες, αναλόγου επιπέδου εγχειρίδια ξένων οίκων τα οποία μεταφράζονται και προσαρμόζονται στην ελληνική πραγματικότητα.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Στην εθελοντική δράση των Ιωαννίνων

Στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου σπουδαστές και σπουδάστριες από το «Θεσσαλικό ΙΕΚ».

Με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντικού πνεύματος και την ενίσχυση του έργου του Παραρτήματος Ιωαννίνων του Πανελλήνιου Φιλανθρωπικού Σωματείου ΑΡΤΟΣ ΔΡΑΣΗ, τα παιδιά από τα τμήματα της Προσχολική αγωγής κατασκεύασαν πασχαλινές λαμπάδες και χάρισαν χαμόγελα στους μικρούς φίλους.

Η διεύθυνση του «Θεσσαλικού ΙΕΚ» εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τους διοργανωτές της φιλανθρωπικής εκδήλωσης και συγκεκριμένα στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, τον Δήμο, την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Παράρτημα Ιωαννίνων του Πανελλήνιου Φιλανθρωπικού Σωματείου ΑΡΤΟΣ ΔΡΑΣΗ.

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Επεράσαμε όμορφα…!

Μια υπέροχη γιορτή διοργανώθηκε την Παρασκευή 22 Απριλίου στο Αγρόκτημα Καραϊσκου, στην Αγία Τριάδα της Πορταριάς.

Σπουδαστές και καθηγητές του «Θεσσαλικού ΙΕΚ» από τον Βόλο και τη Λάρισα, έστησαν ένα απίστευτο σκηνικό στη φύση και υποδέχτηκαν δεκάδες καλεσμένους από την ευρύτερη περιοχή του Πηλίου.

Μαγείρεψαν με παραδοσιακό τρόπο σε τσουκάλια με φωτιά από ξύλα, Τραχανά, Ζυμαρικά με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και αρωματικά Βότανα και άλλες λιχπυδιές.

Έφτιαξαν λαχταριστούς λουκουμάδες με μέλι ανθέων Πηλίου αλλά και πραλίνα, ενώ οι σπουδάστριες του τμήματος Βρεφοκομίας παρουσίασαν παιχνίδια που έχουν χαθεί με το πέρασμα του χρόνου.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της τοξοβολίας και να εξασκηθούν, να δοκιμάσουν ελληνικό, παραδοσιακό καφέ από το «Αερικό», να κάνουν βόλτα με ποδήλατα στο βουνό και να ιππεύσουν άλογα.

Έτσι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ολοκλήρωσαν τα μαθήματα για τις διακοπές του Πάσχα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 9 Μαΐου.

Αναλυτικό φωτογραφικό υλικό αλλά και Video, σε λίγες ημέρες.



Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Η ζαχαρόπαστα στα… καλύτερά της! (video)

Μια επίδειξη… υψηλής τεχνικής, στη διακόσμηση τούρτας με ζαχαρόπαστα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι δευτεροετείς σπουδαστές του τμήματος «Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής».

Ο καθηγητής της σχολής και καταξιωμένος pastry chef κ. Νίκος Σχουλής, παρουσίασε σε σπουδαστές και σπουδάστριες τεχνικές «επεξεργασίας» της ζαχαρόπαστας δημιουργώντας, με τη βοήθεια τους, μια τετραώροφη τούρτα.

Το αποτέλεσμα… μιλάει από μόνο του!


Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Το «Θεσσαλικό ΙΕΚ» δέχεται βιογραφικά για επέκταση δραστηριοτήτων

To «Θεσσαλικό ΙΕΚ – Γιάτσος» δέχεται βιογραφικά σημειώματα εκπαιδευτών για όλες τις ειδικότητες των ΙΕΚ, σε Βόλο, Λάρισα και Ιωάννινα. 

Πληροφορίες: 2410537468. 

Αποστολή βιογραφικών: larissa@thessalikoiek.gr



ΤΟΜΕΙΣ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Μαγειρική – chef
Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική
Τουριστικές επιχειρήσεις - Ξενοδοχειακά

ΟΜΟΡΦΙΑ
Κομμωτική
Αισθητική – μακιγιάζ
Ποδολογία
Ονυχοπλαστική
Ενδυματολογία – Σχεδίαση μόδας

ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ
Νοσηλευτική
Φυσικοθεραπεία
Εργοθεραπεία
Υπάλληλος φαρμακείου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Διοικητικό στέλεχος
Φοροτεχνικός
Μηχανογραφημένη λογιστική

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Προσχολική αγωγή
Εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ – ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Διακόσμηση & Αρχιτεκτονική
Δομικών έργων υποδομής
Μηχανοτρονική
Μηχανικών αυτοκινήτων
Ψυκτικός θέρμανσης – αερισμού
Υδραυλικός εγκαταστάσεων

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Τεχνικός υπολογιστών
Πληροφορική – video games
Γραφιστική - Web designer
Φωτογραφία
Ηχοληψία



Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Το εστιατόριο σε… real time (video)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρότζεκτ που είχαν αναλάβει οι σπουδαστές των τμημάτων «Μαγειρικής – chef» και «Τουριστικών επιχειρήσεων, υποδοχής και φιλοξενίας», στα πλαίσια της πρακτικής εφαρμογής των ειδικοτήτων τους.

Το πρότζεκτ περιελάμβανε την προετοιμασία ενός τραπεζιού 4 ατόμων (πραγματοποιήθηκαν δύο διαφορετικά γκρουπ), την υποδοχή και τη φιλοξενία των «πελατών», σε εστιατόριο που στήθηκε σε υπαίθριο χώρο της σχολής στη Λάρισα.

Οι μάγειρες ήταν επιφορτισμένοι με την παρασκευή ενός ολοκληρωμένου μενού που περιελάμβανε σούπα, ζεστό ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο και γλυκό, το οποίο και δημιούργησαν σε συγκεκριμένο χρόνο από τη λήψη της παραγγελίας.

Οι σπουδαστές του τμήματος τουρισμού, αναλαμβάνοντας ο καθένας από έναν ρόλο, (Maitre, Sommelier, Σερβιτόρος Α’, Σερβιτόρος Β’ κ.α.) υποδέχθηκαν και εξυπηρέτησαν τους «πελάτες», σερβίροντας τους τα εδέσματα χρησιμοποιώντας, για εκπαιδευτικούς λόγους, διαφορετικούς τρόπους σερβιρίσματος (Αγγλικό και Γαλλικό).

Υπό την καθοδήγηση των καταξιωμένων καθηγητών της σχολής κ. Φλέρη Γιώργου (executive chef) και κ. Τσουτσουλάκη Δημήτρη (επαγγελμάτων Τουρισμού), σπουδαστές και σπουδάστριες έφεραν σε πέρας την… αποστολή, δηλώνοντας ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ για την καλοκαιρινή πρακτική άσκηση τους στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της χώρας.

Οι ιθύνοντες της σχολής μόνο περήφανοι μπορούν να αισθάνονται για τα «παιδιά τους» και για το γεγονός ότι οι απόφοιτοι του Τουριστικού τομέα είναι περιζήτητοι εδώ και αρκετά χρόνια, από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους της χώρας μας.

Συγχαρητήρια σε όλους!


Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ανοιξιάτικη γιορτή στο Πήλιο

To «Θεσσαλικό ΙΕΚ – Γιάτσος» διοργανώνει μια… διαφορετική γιορτή στο μυθικό βουνό, το Πήλιο.

Η γιορτή είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 22 Απριλίου στο Αγρόκτημα Καραϊσκου, στην Αγία Τριάδα της Πορταριάς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Μαγειρέματα: Οι σπουδαστές του ΙΕΚ μαγειρεύουν με παραδοσιακό τρόπο σε τσουκάλια με φωτιά από ξύλα, Τραχανά, Ζυμαρικά με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και αρωματικά Βότανα. 
Κεράσματα: Λουκουμάδες με μέλι ανθέων Πηλίου
Ροφήματα από βότανα
Καφές:παραδοσιακός από το καφέ Αερικό
Παραδοσιακά παιχνίδια: Οι σπουδάστριες του τμήματος Βρεφοκομίας παρουσιάζουν παιχνίδια που έχουν χαθεί στο πέρασμα του χρόνου
Κηπουρική - αρωματικά βότανα: Σέχας Αθανάσιος
Ποδηλασία: Παναγιώτης Χαραλάμπους
Τοξοβολία: Θάνος Νικάκης
Βόλτα με Πόνυ: Στέφανος Καραϊσκος
Παιχνίδια "CHS": TEAM BUILDING GAMES & TRAVELLERS OUTDOOR ACTIVITIES

Δηλώσεις συμμετοχής: 2421037084

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

«Ζωγράφισαν» στο πιάτο

Μοναδικές και οι σημερινές παρασκευές των δευτεροετών σπουδαστών του τμήματος «Μαγειρικής – Chef», που δείχνουν έτοιμοι να στελεχώσουν, σε λίγο καιρό, τις κουζίνες των μεγαλύτερων ξενοδοχείων της χώρας, όπου και θα κάνουν την καλοκαιρινή τους πρακτική άσκηση.

Τα περισσότερα πιάτα μοιάζουν με… πίνακες ζωγραφικής!








Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Επίσκεψη στο οινοποιείο «Ντούγκος»


 Στον φιλόξενο χώρο του οινοποιείου «Ντούγκος», στα Τέμπη της Λάρισας, βρέθηκαν σήμερα σπουδαστές και σπουδάστριες της σχολής και συγκεκριμένα από τα τμήματα «Μαγειρικής – chef» και «Τουριστικών επιχειρήσεων», στα πλαίσια του μαθήματος της οινολογίας.

Τους σπουδαστές υποδέχθηκε εις εκ των ιδιοκτητών του Οινοποιείου κ. Θάνος Ντούγκος, ο οποίος ξενάγησε τα παιδιά στους χώρους τους οινοποιείου εξηγώντας τους παράλληλα όλη τη διαδικασία της οινοποίησης, από τον τρύγο έως και την εμφιάλωση.

Να σημειωθεί ότι πολλά κρασιά του οινοποιείου έχουν κατακτήσει σημαντικά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.


Χτένισμα, κούρεμα, χρώμα… επί τάπητος!


Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπουδαστές και σπουδάστριες του τμήματος Κομμωτικής, στο εκπαιδευτήριο του Βόλου.
Βασική εισηγήτρια του σεμιναρίου που είχε ως θεματικές ενότητες: «ΧΡΩΜΑΤΟΜΕΤΡΙΑ - ΚΟΥΡΕΜΑ - ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΜΟΝΤΕΛΑ», η hair stylist Στέλλα Γκουτζιομήτρου της εταιρείας ΚΥΑΝΑ.
Η KYANA είναι ελληνική εταιρία και δραστηριοποιείται εδώ και 10 χρόνια στον κλάδο των επαγγελματικών προϊόντων κομμωτηρίου.
Πρωτοετείς και δευτεροετείς σπουδαστές, εκτός από την παρακολούθηση, συμμετείχαν και ενεργά στο σεμινάριο, αποκτώντας περαιτέρω γνώσεις και εμπειρία, αφόδια απαραίτητα για το επαγγελματικό τους μέλλον.


Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Φρέσκα ραβιόλια απ’ τα χεράκια τους…

Με την παρασκευή φρέσκων ζυμαρικών ξεκίνησαν τη σημερινή ημέρα οι πρωτοετείς σπουδαστές του τμήματος «Μαγειρικής – chef».

Αφού ξεκίνησαν φτιάχνοντας τη ζύμη, την πέρασαν από τη μηχανή των ζυμαρικών ώστε να αποκτήσει το κατάλληλο πάχος, ενώ παράλληλα ετοίμαζαν και τη γέμιση. Έφεραν τη ζύμη στα… μέτρα τους, έκοψαν και γέμισαν τα ραβιόλια και τα έριξαν στην κατσαρόλα για βράσιμο.

Τα φρεσκότατα και νοστιμότατα ζυμαρικά σερβιρίστηκαν σε δύο παραλλαγές. Μία με άσπρη σάλτσα, μανιτάρια και μπέικον και η δεύτερη με γλυκόξινη σάλτσα. 

Έτοιμοι για... Ιταλία!



Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ο καλός καφές και το σωστό σερβίρισμα…

Σε γνωστή καφετέρια της Λάρισας βρέθηκαν οι σπουδαστές του τμήματος «Τουριστικών επιχειρήσεων υποδοχής και φιλοξενίας» στα πλαίσια του μαθήματος Bar – service.

Οι σπουδαστές έμαθαν όλα τα μυστικά για τον καφέ, παρακολούθησαν επίδειξη παρασκευής όλων των ροφημάτων, ενώ εκπαιδεύτηκαν και οι ίδιοι παρασκευάζοντας ζεστά και κρύα ροφήματα.

Αμέσως μετά… έπιασαν δίσκο και εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο σερβιρίσματος ακολουθώντας τους κανόνες και τους κώδικες που χρησιμοποιούνται τόσο στα ξενοδοχεία όσο και στα καταστήματα εστίασης.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε και αρκετά χιλιόμετρα με τον δίσκο στο χέρι…


Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Γλυκιές καλημέρες!


Μόνο απλά κέικ δεν τα λες και μόνο στον μπουφέ μεγάλων ξενοδοχείων μπορείς να βρεις… αυτά που έφτιαξαν σήμερα οι σπουδαστές του τμήματος «Μαγειρικής τέχνης - chef».

Κέικ σε ξυλάκι με επικάλυψη λευκής και μαύρης σοκολάτας, αλλά και ατομικά κεκάκια με τρικολόρε κρέμα και για... τελείωμα cheesecake με πραλίνα!


Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Στην Ήπειρο των γεύσεων με άρωμα… Γαλλίας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Απριλίου στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών η τελετή απονομής των Βραβείων Γαλλοφωνίας 2016.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις  Χ. Νάτση (Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας Ηπείρου, Κέρκυρας &Λευκάδος), Α. Κοντούρη (καθηγήτρια Γαλλικής &Υποδιευθύντρια του Γ.Ε.Λ. Ελεούσας) και  Χ. Νικολού (καθηγήτρια Γαλλικής &Υποδιευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Ιωαννίνων).

Σπουδαστές μαζί με τους  καθηγητές των τμημάτων Μαγειρικής  & Αρτοποιίας - Ζαχαποπλαστικής του «Θεσσαλικού ΙΕΚ, A. Γεωργούλη, Ν. Σχουλή, Α. Τσίλη, επιμελήθηκαν της δεξίωσης που ακολούθησε, δημιουργώντας εδέσματα Ελληνικής και Γαλλικής Κουζίνας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή βραβείων στους  μικρούς μαθητές από τον κ. Στ. Γιάτσο (πρόεδρο της σχολής),  Σ. Δόση (πρόεδρο της Ένωσης Γαστρονομίας) και καθηγητών της σχολής.

Τρόποι σερβιρίσματος στην πράξη

Πάνω στους δύο πιο διαδεδομένους τρόπους σερβιρίσματος είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σήμερα οι σπουδαστές του τμήματος «Τουριστικών επιχειρήσεων υποδοχής και φιλοξενίας».

Συγκεκριμένα έκαναν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στον Γαλλικό και τον Αγγλικό τρόπο σερβιρίσματος.

Ο Γαλλικός τρόπος σερβιρίσματος, δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να διαλέξει μόνος του το κομμάτι της αρεσκείας του, τόσο από πλευράς ποιότητας, όσο και από πλευράς ποσότητας. Χρησιμοποιείται βασικά στο σερβίρισμα του Τable d’ hote και στα επίσημα γεύματα (banquet), γιατί στο a’la carte δεν είναι δυνατό να γνωρίζει ο τραπεζοκόμος τις προτιμήσεις των διαφόρων πελατών για να τους εξυπηρετήσει ανάλογα. 

Ο βοηθός σερβιτόρος φέρνει από το μαγειρείο τα ζεστά πιάτα και την πιατέλα με το κύριο φαγητό και ο σερβιτόρος φτάνει προς το τραπέζι, δείχνει την πιατέλα σ΄ όλα τα άτομα και πλησιάζει μετά τον πελάτη που πρέπει να σερβίρει πρώτο.

Κατά τον Αγγλικό τρόπο ο σερβιτόρος φέρνει την πιατέλα, την επιδεικνύει πρώτα στους πελάτες αλλά σερβίρει ο ίδιος με το κουταλοπήρουνο, τη γνωστή λαβίδα. 



Στα χρώματα της… Άνοιξης

Με διάθεση… ανοιξιάτικη ξεκίνησαν το σημερινό μάθημα τα κορίτσια του τμήματος «Αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ».

Υπό τις κατευθύνσεις των καταξιωμένων καθηγητριών τους, οι σπουδάστριες εξασκήθηκαν σε νέες τεχνικές και χρώματα του μακιγιάζ προσώπου.










Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Έμαθαν τα μυστικά της μοριακής γαστρονομίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο σεμινάριο μοριακής γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στο «Θεσσαλικό ΙΕΚ – Γιάτσος» στα Ιωάννινα.

Οι συμμετέχοντες στο «advanced level» είχαν την ευκαιρία να δουν τις τεχνικές «vacuum sous vide», «thermos mix»,  «ξηρός πάγος» και εκπαιδευτούν πάνω σε αυτές.

Βασικοί εισηγητές ήταν οι καταξιωμένοι chef, Σπύρος Δόσης και Δημοσθένης Ντάνος.


Σε εξέλιξη τα ταχύρρυθμα σεμινάρια… νυχιών

 Σε πλήρη… ανάπτυξη βρίσκονται τα ταχύρρυθμα σεμινάρια ονυχοπλαστικής που διεξάγονται αυτό το διάστημα στο «Θεσσαλικό ΙΕΚ – Γιάτσος» σε Βόλο και Λάρισα.

Οι συμμετέχουσες εκπαιδεύονται πάνω σε όλες τις νέες τεχνικές ονυχοπλαστικής, μανικιούρ, πετικιούρ, κ.α.

Τα ταχύρρυθμα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα προσφέροντας σε όσους θέλουν να μάθουν την τέχνη αλλά και σε επαγγελματίες του χώρου, εξειδικευμένη εκπαίδευση στο πεδίο που οι ίδιοι επιθυμούν.

Ειδική προσφορά για ανέργους και φοιτητές.



Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Το εργαστήριο κάνει τον… pastry chef

Πολλές ώρες στα εργαστήρια της σχολής περνάνε καθημερινά οι σπουδαστές του τμήματος «Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής». τα παιδιά δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αφομοιώνουν γνώσεις και τεχνικές από τους εμπειρότατους καθηγητές που τους διδάσκουν.

Πολλοί από αυτούς ετοιμάζονται ήδη για την πρακτική τους εξάσκηση που θα κάνουν το καλοκαίρι σε μεγάλα ξενοδοχεία της χώρας καθώς εκτός από μάγειρες , οι κουζίνες των περισσότερων ξενοδοχείων στελεχώνονται και με pastry chef.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Κομμωτική με εργαστήρια και… αναγνωρισμένο πτυχίο

Με τα… μούτρα στις ανταύγειες έχουν πέσει το τελευταίο διάστημα οι δευτεροετείς σπουδαστές και σπουδάστριες του τμήματος Κομμωτικής. 

Άλλωστε, έχουν μπει στην τελική ευθεία των θεωρητικών και εργαστηριακών σπουδών τους που θα τους οδηγήσει στην εξάμηνη υποχρεωτική πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται η σχολή.

Το «Θεσσαλικό ΙΕΚ – Γιάτσος»  με μεγάλη πείρα και στα επαγγέλματα ομορφιάς, δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές του τμήματος να εργαστούν σε Κομμωτήρια και Κουρεία ή να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, αφού μετά το πέρας του 5 εξαμήνου αποδίδεται η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος στους επιτυχόντες της κρατικής πιστοποίησης.

Το δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης είναι αναγνωρισμένο σε Ελλάδα και εξωτερικό και κατοχυρώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.