Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Γάλλοι σπουδαστές μαγειρεύουν… θεσσαλικά!

Μια μικρή γεύση από… Θεσσαλία παίρνουν τις τελευταίες ημέρες σπουδαστές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων της πόλης Λε Μαν (Le Mans), της Γαλλίας.
Οι Γάλλοι σπουδαστές και οι καθηγητές που τους συνοδεύουν, πραγματοποιούν επίσκεψη στη Θεσσαλία προσκεκλημένοι της Μητρόπολης Δημητριάδος του Βόλου.

Στα πλαίσια της επίσκεψης τους πραγματοποιούν συναντήσεις συνεργασίας  με τους σπουδαστές του ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΙΕΚ, όπου ανταλλάσουν απόψεις, και μαγειρεύουν μαζί θεσσαλικές συνταγές.

Χθες,  βρέθηκαν στα μαγειρεία της Μητρόπολης Δημητριάδος και μαγείρεψαν όλοι μαζί «ελληνικότατο» μπριάμ, ενώ για την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η ετοιμασία και παράθεση γεύματος με τη συμβολή των τμημάτων Μαγειρικής και Εστιατορικής.

Σήμερα, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΙΕΚ στα Τρίκαλα, όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της σχολής, να γνωριστούν με τους τρικαλινούς… συναδέλφους τους και να γευτούν την παραδοσιακή, τοπική πίτα, την μπατζίνα, που δημιούργησαν οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής. 

Αμέσως μετά, ακολούθησε μια μικρή ξενάγηση στο κέντρο των Τρικάλων και στις όχθες του Ληθαίου, από τους σπουδαστές του τμήματος Τουριστικών επαγγελμάτων, όπου είχαν την ευκαιρία να μάθουν ότι η κεντρική γέφυρα του Ληθαίου  κατασκευάστηκε το 1886 από Γάλλους μηχανικούς. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο τους με προορισμό τα Μετέωρα και την Καλαμπάκα.

Ενθουσιασμένοι από την υποδοχή και τη φιλοξενία, απεύθυναν ανοιχτή πρόσκληση στους σπουδαστές του ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΙΕΚ να τους επισκεφτούν στη γαλλική πόλη.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου